پارافین مایع: تعریف ، کاربردها و عوارض

پارافین مایع با گرید بهداشتی _ دکاموند شیمی

 

 

قبلا از پرداختن به پارافین مایع(LIQUID PARAFIN) باید بگوییم که پارافین، به دو صورت مایع و جامد وجود دارد و در سراسر دنیا در طیف وسیعی از صنایع استفاده می‌شود.
این ماده یک محصول بسیار همه کاره است و به همین دلیل در تولیدات مختلف از جمله در روغن‌های گرمایشی، محصولات زیبایی، شمع‌ها و داروها کاربرد دارد.

 

پارافین مایع برای چوب _ دکاموند شیمی

 

پارافین مایع چیست؟

پارافین مایع یا روغن پارافین یا روغن سفید، یک مایع هیدروکربنی قابل احتراق است که به عنوان سوخت سوزانده می‌شود.
سوخت پارافین به مخلوطی از انواع مختلف هیدروکربن‌ها با فرمول شیمیایی CnH2n+2 اطلاق می‌شود.
به طور خاص پارافین‌ها گروهی از آلکان‌ها هستند.

پارافین‌ها اجزای اصلی نفت و گاز طبیعی هستند.
آن‌هایی که کمتر از 5 اتم کربن در هر مولکول دارند معمولاً در دمای اتاق گاز هستند، در حالی که آن‌هایی که بین 5 تا 15 اتم کربن دارند معمولاً به شکل مایع هستند.
پارافین نسبت به بنزین خطر کمتری دارد و در دمای 275-150 درجه سانتی‌گراد می‌جوشد. می‌توان آن را از زغال سنگ، چوب و شیل نفتی استخراج کرد، اما بیشتر از تقطیر نفت به دست می‌آید.

پارافین مایع دارای نقاط اشتعال مختلفی است: 100 ، 120 ، 140 و 180 ، پارافین مایع (روغن سفید) برای استفاده در نساجی، ریسندگی، تجهیزات روغنکاری صنعتی، محصولات بهداشتی، تولید ابرها (پلی استایرن) با توجه به گریدهای آن تولید می‌شود.

تاریخچه پارافین مایع

موم پارافین از نفت و با موم زدایی ذخایر روغن روان کننده سبک به دست می‌آید.
این ماده اولین بار در سال 1830 توسط کارل رایشنباخ در آلمان تولید شد و یک پیشرفت کلیدی در فناوری ساخت شمع بود، زیرا سوختگی آن تمیزتر و سازگارتر از شمع‌های پیه بود و تولید پارافین مایع ارزان‌تر بود.

در ابتدا، موم پارافین نقطه ذوب پایینی داشت، با این حال، افزودن اسید استئاریک بعداً این مشکل را حل کرد.
تولید موم پارافین در اوایل قرن بیستم به دلیل افزایش صنایع بسته‌بندی گوشت و روغن که پارافین و اسید استئاریک را به عنوان محصولات جانبی تولید می‌کردند، رونق گرفت.

حتما بخوانید :
فواید هیالورونیک اسید

پارافین مایع اما نسخه تصفیه شده این ماده است.

 

شمع سازی با پارافین مایع _ دکاموند شیمی

 

کاربرد پارافین مایع

پارافین کاربردهای عملی مختلفی در صنایع دارد که از پزشکی و کشاورزی گرفته تا آرایشی و بهداشتی را شامل می‌شود.
در حالی که اولین استفاده از پارافین به قرن نوزدهم به عنوان موم پارافین در شمع‌ها برمی‌گردد، از آن زمان این روغن در بسیاری از اشکال دیگر استفاده شده است.
پارافین معمولاً به عنوان سوخت برای موتورهای جت و موشک و همچنین سوخت یا جزء سوخت برای موتورهای دیزل و تراکتور استفاده می‌شود.

پارافین مایع یک روغن معدنی است که به دو شکل وجود دارد: روغن پارافین مایع سنگین و روغن پارافین مایع سبک.
اصطلاحات نفت سفید و پارافین در جایی که دومی به عنوان سوخت مایع استفاده می‌شود با هم هم‌پوشانی دارند.
در حالی که موم پارافین یک جامد مومی شکل است، پارافین مایع چسبناک‌تر و بسیار تصفیه شده است و حتی به عنوان یک ملین در صنعت دارو سازی استفاده می‌شود.

این محصول بر اساس استانداردهای BP/USP تولید و به دلیل خلوص بالا در صنایع مختلف استفاده می‌شود و دارای سه درجه یا گرید مختلف است:

  • درجه صنعتی: روغن سفید برای تولید این نوع شمع‌های سفید ، انواع روکش‌ها، واکس‌ها، واکس‌های صنعتی و محافظ مورد استفاده برای چوب و مبلمان کاربرد دارد.
  • گرید آرایشی: مصرف عمده پارافین مایع بهداشتی، برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی مانند لوسیون دست و صورت، دستمال مرطوب و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی است.
  • گرید دارویی: این نوع پارافین مایع خوراکی در مصارف دارویی و خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از پارافین مایع در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده‌های زیادی می‌شود. از جمله:

  • فرمولاسیون‌های ترمیم‌کننده
  • آنتی‌بادی‌های ذخیره‌سازی
  • زیباکننده‌ها
  • کرم‌ها و مرطوب‌کننده‌های صورت
  • موارد ژلاتینی
  • روغن‌های مو
  • کرم‌های مو
  • واکس‌های حمام درمانی برای مصارف آرایشی
  • مرطوب کننده در لوازم آرایشی و بهداشتی مانند وازلین

سایر موارد استفاده پارافین مایع عبارتند از:

  • تولید شمع
  • صنایع پارچه و کاغذ ضد آب
  • صنایع ریخته گری
  • مواد غذایی
  • ساخت کبریت، مداد روغنی، مداد رنگی، پاستیل روغنی، لاستیک، ترکیبات لاستیکی (برای جلوگیری از ترک خوردگی لاستیک‌های مستعمل)
  • جلوگیری از اکسیداسیون روی سطح فولاد و آهن
  • پوشش‌های دفاعی برای غذاهای رشد یافته از زمین
  • به عنوان نرم کننده در صنایع پلاستیک و پتروشیمی
  • افزودنی‌های تخم مرغ

در مورد فواید و کاربردهای این ماده برای پوست و مو، می‌توانید مقاله‌های مختص به آن‌ها به نام‌های خواص پارافین مایع برای مو و خواص پارافین مایع برای پوسترا مطالعه کنید.

 

حتما بخوانید :
تفاوت سوکرالوز و ساخارین

پارافین مایع خوراکی _ دکاموند شیمی

 

اقدامات احتیاطی و هشدار عمیق

هشدارهای دارویی

اگر به هر یک از محتویات این ماده حساسیت دارید، اگر جراحی حاد شکمی، انسداد روده یا درد شکمی تشخیص داده نشده داشته‌اید، از مصرف پارافین مایع خودداری کنید.
هنگام مصرف پارافین، مایعات فراوان بنوشید (حداقل 6-8 لیوان).
این ماده را بیش از یک هفته مصرف نکنید زیرا ممکن است باعث وابستگی به پارافین مایع برای دفع مدفوع شوید.
در صورت مشاهده هرگونه تغییر ناگهانی در عادات روده‌ای که بیش از 2 هفته ادامه دارد، با پزشک خود صحبت کنید.
اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، قبل از مصرف این ماده با پزشک خود مشورت کنید. پارافین نباید به کودکان داده شود زیرا ایمنی و اثربخشی آن ثابت نشده است.

 

عوارض پارافین مایع

از جمله عوارض مصرف خوراکی پارافین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اسهال
  • ناراحتی شکمی
  • درد یا گرفتگی
  • حالت تهوع
  • استفراغ

 

در صورت نیاز به خرید این محصول، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

 

موم پارافین از چه چیزی بدست می آید؟

موم پارافین از نفت و با موم زدایی ذخایر روغن روان کننده سبک به دست می‌آید.

آیا پارافین قابل اشتعال است؟

بله یک مایع هیدروکربنی قابل احتراق است که به عنوان سوخت سوزانده می‌شود.

 

 

شورت لینک مطلب:

bit.ly tinyurl.com v.ht shorturl.com rebrand.ly
bit.do is.gd gg.gg b2n.ir cutt.ly

 

 

منبع:  crownoil   –   paraffinwaxc

 

 

 

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

راه های ارتباطی با کارشناسان فروش

کارشناسان فروش:
کارشناس فروش 1 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

کارشناس فروش 2 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

کارشناس فروش 4 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

کارشناس فروش 3 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیغام در واتساپ:

راه های ارتباطی با کارشناسان فروش

کارشناس فروش 1 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

کارشناس فروش 2 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

کارشناس فروش 4 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

کارشناس فروش 3 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

بیا ببین چه خبره اینجا

عضویت در خبرنامه هفتگی ما

مزایا عضویت :

  • جدید ترین مقالات و محصولات را در ایمیل خود به صورت هفتگی داشته باشید.
  • اخبار جشنواره و نمایشگاه های مربوطه را سریعتر از بقیه دریافت کنید.
  • مهم تر از همه فقط اینجا تخفیف محصولات را اعلام میکنیم
  • آخری هم با اجازه شما ماهی یک بار هم محصولاتمون را به شما معرفی کنیم ( قول میدیم مزاحم نشیم و دست پر هم بیایم )
خبرنامه دکاموند شیمی
دانلود فقط با یک کلیک

با کلیک بر روی دانلود و اشتراک ، شما در خبرنامه مشتریان دکاموند شیمی مشترک خواهید شد.