روغن درخت چای چیست؟ همه چیز در مورد روغن درخت چای

خواص روغن درخت چای بر پوست سر _ دکاموند شیمی

روغن درخت چای از تقطیر بخار برگ های درخت Melaleuca alternifoliaکه معمولاً به عنوان درخت چای شناخته می‌شود، مشتق شده است. درخت Melaleuca alternifolia نام درخت چای را از ملوانان قرن هجدهم دریافت کرد که از برگ‌های این درخت چای‌هایی با بوی جوز هندی درست می‌کردند.

 

روغن درخت چای چیست؟

این روغن یک محرک قوی و ضد عفونی کننده‌‌ی سیستم ایمنی می‌باشد و برای از بین بردن باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها نیز مفید است.

این روغن را می‌توان در لوازم آرایشی، آروماتراپی و در لوازم نظافت منزل استفاده کرد. همچنین می‌تواند زخم‌ها را درمان کند، تسکین دهنده‌ی درد و احتقان باشد، حس آرامش را تقویت کند و سطوح را ضد عفونی کند.
روغن درخت چای را هرگز نباید در نواحی حساس پوست مانند اطراف چشم یا بینی استفاده کنید. پس از استفاده از آن هم باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کرد، زیرا این روغن می‌تواند پوست را نسبت به اشعه ماوراء بنفش حساس کند.

کاربردهای روغن درخت چای _ دکاموند شیمی

تاریخچه‌ی روغن درخت چای

روغن درخت چای برای چندین دهه مورد استفاده قرار گرفته است و مطالعات پزشکی مزایای آن را به عنوان یک کمک مفید در از بین بردن باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها ثبت کرده‌اند.
این ضد عفونی کننده‌ی قوی به دلیل توانایی خود در درمان زخم‌ها و خواص ضد التهابی طبیعی خود، به خوبی شناخته شده است.

اعتقاد بر این است که قبل از ظهور آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای نسخه‌ای، بومیان استرالیا از خواص درمانی برگ‌های درخت چای بسیار صحبت می‌کردند.
علاوه بر خیساندن برگ‌ها در دم کرده‌ی چای یا خرد کردن آن‌ها برای استشمام بوی تسکین دهنده‌ی روغن آن‌ها برای درمان سرفه و سرماخوردگی، همچنین برگ‌ها را به عنوان درمان عفونت‌هایی که در زخم‌ها ایجاد می‌شوند، روی محل زخم می‌پاشیدند.

درخت چای را با گیاهان چای معمولی که برای تهیه‌ی چای سیاه و سبز استفاده می‌شود اشتباه نگیرید.
نام درخت چای از ملوانان قرن هجدهم گرفته شده که چای‌هایی با بوی جوز هندی از برگ‌های درخت چای درست می‌کردند.

خواص روغن درخت چای بر پوست _ دکاموند شیمی

داستان از این قرار است که “درخت چای” اولین بار توسط کاپیتان جیمز کوک در خلیج گیاه شناسی در استرالیا منتشر شد. زمانی که او با بومیان مواجه شد، آن‌ها ترکیبی معطر و تند از برگ‌های چسبنده شبیه کافور را تهیه می‌کردند که از ملالوکا جمع آوری شده بود.
اعتقاد بر این است که کاپیتان برای جلوگیری از اسکوربوت چای را دم کرده و برای خدمه خود سرو کرده است.

با وجود این حکایت تاریخی مربوط به مصرف چای تهیه شده از برگ‌ها، روغن درخت چای برای استفاده‌ی خوراکی در نظر گرفته نشده است و اگر حتی به مقدار کم مصرف شود، می‌تواند اثرات سمی داشته باشد.
مقدار ناچیزی از روغن‌های ضروری طبیعی در برگ‌های درخت چای یافت می‌شود که در طول تاریخ برای تهیه چای استفاده می‌شده است، در حالی که روغن ضروری درخت چای غلیظ است و می‌تواند منجر به مسمومیت شود.

روغن درخت چای از برگ های درخت Melaleuca alternifolia به دست می‌آید و با بخار تقطیر می شود. این گیاه بومی مناطق باتلاقی سواحل شرقی استرالیا و جنوب شرقی کوئینزلند است. اصطلاح گیاه شناسی آن ” alternifolia ” به معنای “داشتن برگ‌هایی است که در هر طرف ساقه به طور متناوب تغییر می‌کنند.” گل‌های درخت چای روی درختچه‌های بلند همیشه سبز و به‌صورت گروهی روی سر یا «سنبله» رشد می‌کنند. در کنار هم روی سنبله، هشتاد گل منفرد، شکلی شبیه برس‌های تمیزکننده سفید با موهای کوچک را تشکیل می‌دهند.

در ادامه خواهیم گفت که روغن درخت چای چه فوایدی دارد.

 

خواص روغن درخت چای برای پوست _ دکاموند شیمی

 

فواید روغن درخت چای

اجزای شیمیایی فعال روغن درخت چای به شهرت آن به عنوان یک محرک قوی و در عین حال ملایم سیستم ایمنی کمک می‌کند و همچنین در توانایی آن در کاهش یا از بین بردن باکتری‌های مضر و عفونت‌ها در هنگام تماس مؤثر است.
روغن درخت چای به عنوان مسکن واکنش‌های آلرژیک موضعی و درمان بثورات، سوختگی، شوره‌ی سر، آکنه و شپش سر در میان سایر بیماری‌ها شناخته شده است.

ترکیبات اصلی روغن درخت چای عبارتند از: α-پینن، بتا-پینن، سابینن، میرسن، α-فلاندرن، α-ترپینن، لیمونن، 1،8-سینئول، گاما-ترپینن، p-سیمن، ترپینولن، لینالول، ترپینن. -4-ol و α-Terpineol.

حتما بخوانید :
خواص روغن بادام شیرین برای مو و موخوره

بهترین کیفیت اسانس درخت چای حاوی سطوح بالای Terpinen-4-ol و سطوح پایین Cineole است. این سطوح ایده‌آل هر یک از اجزای سازنده، ایمنی و دامنه‌ی استفاده وسیع‌تری را برای روغن تضمین می‌کند.
Terpinen-4-ol یک مونوترپن بسیار خالص است و این دسته از ترکیبات دارای خواص ضد باکتریایی هستند. علیرغم فواید دارویی سینئول برای درمان سرماخوردگی، محتوای بالای سینئول برای آرام کردن التهاب یا درمان زخم‌ها مفید نیست. بنابراین، برای اهداف درمانی، لازم است این ترکیب در غلظت‌های پایین در روغن درخت چای اصل یافت شود.

 

پینن به دلیل خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده، خلط آور و گشادکننده برونش، شناخته شده است. سابینن به عنوان یک آنتی اکسیدان که خواص ضد میکروبی و ضد قارچی را داراست، مشهور است.
همچنین می‌توان از آن برای درمان التهاب روی پوست استفاده کرد. اعتقاد بر این است که Myrcene دارای خواص ضد التهابی، ضد درد، آنتی بیوتیک، آرام بخش و ضد جهش زایی است.
آلفا ترپینن فعالیت ضد قارچی دارد. اعتقاد بر این است که لیمونن دارای خواص ضد التهابی و ضد اکسیدانی است. 1،8-سینئول دارای خواص ضد درد، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب، ضد اسپاسم و ضد ویروسی است. همچنین اعتقاد بر این است که جریان خون مغزی را افزایش می‌دهد، سردردهای تنشی را کاهش می‌دهد و به عنوان یک سرکوب کننده سرفه عمل می‌کند.
P-Cymene دارای خواص آنتی اکسیدانی بالقوه است و ممکن است به عنوان یک عامل برای محافظت از سلول‌های عصبی در برابر آسیب عمل کند.

بوی روغن درخت چای کمی تند و شیبه به بوی رزماری است و به همین دلیل آن را می‌توان در محصولات پاک کننده‌ی خانگی مانند صابون‌های لباسشویی، صابون‌های دست، جلا دهنده‌ها، خوشبو کننده‌های هوا و دافع حشرات استفاده کرد.
این روغن کپک‌ها و باکتری‌های مضر روی سطوحی مانند پرده، دوش و ماشین ظرفشویی را از بین می‌برد و زمانی که در هوا پخش می‌شود به همین صورت عمل می‌کند.
رایحه‌ی تازه، کمی دارویی و کافور مانند این روغن به رایحه‌ی اکالیپتوس تشبیه شده است و هنگامی که برای اهداف رایحه درمانی استفاده می‌شود، احساس استرس، خستگی و مه مغزی را کاهش می‌دهد.

روغن درخت چای وقتی که به صورت موضعی و آرایشی استفاده می‌شود، می‌تواند مشکلات پوستی را بهبود بخشد، و آن را به یک افزودنی عالی برای محصولات آرایشی بهداشتی و لوازم آرایشی مانند صابون‌های نواری، شوینده‌های صورت، شوینده‌های بدن، شامپوها، نرم‌کننده‌ها، دئودورانت‌ها، مرهم‌ها، مرطوب‌کننده‌ها، روغن‌های ماساژ و… تبدیل می‌کند.

 

عوارض روغن درخت چای _ دکاموند شیمی

 

کشت و برداشت روغن درخت چای

درخت چای می‌تواند در طیف وسیعی از خاک‌ها و اقلیم‌ها از جمله خاک‌های بریتانیا، ایرلند، نیوزلند، استرالیا و برخی از مناطق ایالات متحده رشد کند.
بسیاری از ملالوکاها در خاک‌های مرطوبی که زهکشی خوبی دارند و در معرض آفتاب کامل هستند رشد می‌کنند، در حالی که برخی دیگر با زمین‌های مرطوب و اسفنجی مانند باتلاق‌ها و مرداب‌ها سازگار هستند.
گونه‌های دیگر نیز می‌توانند در خاک‌های خشک، شنی یا حتی در نمک‌زارها زنده بمانند.

با توجه به سرعت رشد آن‌ها، درختان چای تنها دو سال پس از کاشت قابل برداشت هستند.
در مزارع M. alternifolia ، برداشت‌کننده‌های علوفه‌ی اصلاح‌شده برای خرد کردن برگ‌ها و شاخه‌ها به صورت زیست توده – انبوهی از مواد گیاه‌شناسی – استفاده می‌شود تا به تأسیسات منتقل شود تا سپس با بخار تقطیر شود.
کیفیت و کمیت روغن تولید شده از برگ درخت چای به زمان بریده شدن و برداشت برگ‌ها بستگی دارد. تولیدکنندگان استرالیایی مشاهده کرده‌اند که ماه‌های زمستان روغن کمتری تولید می‌کنند.

 

روغن درخت چای چگونه استخراج می‌شود؟

طرز تهیه روغن درخت چای این‌گونه است که هر برگ درخت چای حاوی کیسه‌های کوچکی است که روغن را ترشح می‌کند و  این روغن از طریق تقطیر بخار زیست توده متشکل از برگ‌ها و شاخه‌های درخت چای استخراج می‌شود.
در تاسیسات تقطیر، زیست توده با بخار اشباع شده و در داخل محفظه‌های مهر و موم شده، پخته می‌شود. زیست توده‌ی باقی مانده که روغن از آن استخراج می‌شود، گاهی اوقات به مزرعه برداشت، بازیافت می‌شود.
به دلیل خلوص از نظر عاری از آلودگی و بذر علف‌های هرز به صورت مالچ نیز به فروش می‌رسد. این عمل اجازه می‌دهد تا تعادل محیطی حفظ شود، که در نتیجه منابع گیاهی آینده را حفظ می‌کند.

حتما بخوانید :
صابون شی باتر : خواض و کاربردها

 

روغن درخت چای چیست _ دکاموند شیمی

 

کاربردها و طریقه مصرف روغن درخت چای

کاربردهای روغن درخت چای فراوان است، از دارویی و خوش‌بو کننده گرفته تا آرایشی. اشکال مختلف آن شامل ژل حاوی روغن درخت چای، شامپوی حاوی روغن درخت چای ، لوسیون‌ها، صابون‌ها و اسپری‌ها می‌باشد که می‌توان به چند پیشنهاد برای محصولات خانگی اشاره کرد.

عطر روغن درخت چای اصل که در رایحه درمانی استفاده می‌شود، استنشاق می‌شود و گیرنده‌های رایحه در نیروگاه عاطفی مغز، بو را به عنوان آرام بخش پردازش می‌کنند و به مغز و بدن اجازه آرامش می‌دهند.
به طور مشابه، چند قطره‌ی صاف شده روی بالش ممکن است با کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب، باعث شروع سریع‌تر خواب عمیق‌ شود.
خاصیت‌های روغن درخت چای برای خلط آوری نیز آن را در تسکین احتقان و عفونت‌های دستگاه تنفسی مؤثر می‌کند.
برای بخور با روغن درخت چای ، با قرار دادن چند قطره در یک کاسه آب داغ و خم شدن روی آن برای استنشاق بخارات معطر با حوله‌ای که روی سر و کاسه قرار دارد، می‌توان از این روغن برای از بین بردن عفونت سینوسی استفاده کرد.

روغن درخت چای خالص رقیق شده با روغن حامل و استفاده موضعی، ممکن است با افزایش تعریق، به از بین بردن سموم داخلی بدن کمک کند.
این روغن تسکین دهنده که به داشتن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی معروف است، با کاهش درد، مهار خونریزی، از بین بردن باکتری‌ها از زخم و بهبود بسته شدن جای زخم، سوختگی‌های جزئی، گزش‌ها و بریدگی‌ها را تسکین می‌دهد.

  • فواید روغن درخت چای برای پوست
    پتانسیل آن برای ترمیم رنگ پوست و بهبود ظاهر پوست لکه‌دار نیز با استفاده بر روی پوست‌های مستعد آکنه نشان داده که با عملکرد آنتی اکسیدانی قوی خود اثرات پیری را کاهش می‌دهد.
    نحوه مصرف روغن درخت چای برای یک لوسیون خانگی، به این صورت است که می‌توان با مخلوط کردن پنج قطره روغن چای با پنج قطره روغن اسطوخودوس و رقیق کردن مخلوط با یک قاشق چایخوری روغن نارگیل، یک لوسیون خوب تهیه کرد.
    برای پاکسازی پوست و بهبود ظاهر منافذ، چند قطره روغن چای رقیق شده را می‌توان به آرامی با یک پنبه تمیز روی نواحی مشکل دار پوست بمالید.
    با ترکیب کردن روغن درخت چای با سایر روغن‌های ضروری و رقیق کردن آن،  می‌توان به عنوان یک تونر برای متعادل کردن پوست چرب استفاده از این محصول استفاده کرد.
    در یک حمام گرم و آرامش بخش، این روغن ممکن است ناراحتی تنفسی و التهاب پوست را تسکین دهد.
  • فواید روغن درخت چای برای مو
    در مراقبت از مو، روغن درخت چای خانگی به عنوان یک ضد عفونی کننده شناخته شده است که به طور مؤثر شپش را از بین می‌برد.
    این روغن قارچ‌کش با تسکین پوست خشک و پوسته پوسته می‌تواند پوست سر را تازه کرده و شوره سر را از بین ببرد و در عین حال گردش خون را تقویت کند و در نتیجه باعث تحریک رشد مو شود.
    شامپوی درخت چای خانگی را می‌توان با ترکیب روغن درخت چای با سایر روغن‌های ضروری مانند اسطوخودوس و رقیق کردن ترکیب با ژل آلوئه‌ورا و شیر نارگیل تهیه کرد.
    برای استفاده به عنوان یک دئودورانت ضد میکروبی موضعی، روغن درخت چای را می‌توان با روغن نارگیل رقیق کرد و قبل از استفاده در زیر بغل با جوش شیرین مخلوط کرد.

فواید روغن درخت چای برای مو _ دکاموند شیمی

روغن درخت چای خوب به عنوان یک اسپری هوا ضد عفونی کننده و به عنوان یک خوش‌بو کننده‌ی هوا طبیعی، ضد میکروبی و غیر سمی عمل می‌کند که باکتری‌ها، ویروس‌ها و کپک‌ها را از محیط حذف می‌کند.
این اسپری همراه با اسانس لیمو می‌تواند اتاق را خوش‌بو کرده و بوی بدن را که در کفش‌ها و وسایل ورزشی محبوس شده است از بین ببرد. برای از بین بردن بوی لباس‌های شسته شده ناشی از تجمع میکروبی در ماشین لباسشویی، سه قطره روغن درخت چای را می‌توان با مواد شوینده‌ی لباس شویی مخلوط کرد.
یک ماده‌ی تمیزکننده‌ی سطوح را می‌توان با مخلوط کردن روغن درخت چای طبیعی با سرکه و اسانس لیمو و سپس رقیق کردن آن با آب قبل از استفاده روی میز، سینک، لوازم آشپزخانه، دوش و توالت تهیه کرد.
این محلول نباید روی گرانیت یا سنگ مرمر استفاده شود، زیرا سرکه اسیدی است و می‌تواند منجر به متلاشی شدن سنگ شود.

حتما بخوانید :
خواص روغن درخت چای برای پوست

 

راهنمای انواع روغن درخت چای و فواید آن‌ها

درخت چای واریته و نام گیاهی کشور مبدا فواید روغن
درخت چای استرالیایی
Melaleuca alternifolia
استرالیا بهبود تعادل ذهنی، جسمی و عاطفی

خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی

ضد التهاب

درخت چای چینی
Melaleuca alternifolia
چین زخم ها را به سرعت بهبود بخشد

محافظت در برابر عفونت

کاهش ظاهر جای زخم، به خصوص اسکارهای ناشی از آکنه

دارای ویژگی‌های پاک کنندگی قوی

درخت چای ارگانیک
Melaleuca alternifolia
استرالیا تسکین استرس روانی

به کسانی که از نوسانات خلقی، حملات پانیک، اضطراب و افسردگی رنج می‌برند آرامش می‌دهد

لیمو درخت چای
Leptospermum petersonii
استرالیا از بین بردن احساس خستگی و مه مغزی

تفکر واضح‌تر را تحریک کنید

از طریق افزایش جریان خون به فولیکول‌های مو کمک می‌کند تا قوی و سالم بمانند

 

تاریخچه‌ی روغن درخت چای _ دکاموند شیمی

 

موارد منع مصرف روغن درخت چای

در برخی موارد، افرادی که روغن درخت چای مصرف کرده‌اند، گزارش دادده‌اند که راش، گیجی، بی ثباتی، ناتوانی در راه رفتن و در برخی موارد شدید، بیهوشی طولانی مدت را تجربه کرده‌اند.

مصرف روغن درخت چای در بارداری و زنان شیرده توصیه نمی‌شود.
در نتیجه احتیاط کرده و از مصرف اسانس بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

روغن درخت چای را هرگز نباید در نزدیکی چشم‌ها، داخل بینی یا روی هر ناحیه‌ی حساس پوست استفاده کرد. باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ، پس از مصرف موضعی، اجتناب شود، زیرا روغن می‌تواند پوست را به اشعه‌ی ماوراء بنفش حساس کند.
اگر روغن درخت چای با روغن اسطوخودوس ترکیب شود، استفاده موضعی از این ترکیب ممکن است به طور بالقوه برای پسران قبل از بلوغ بی خطر باشد، زیرا این روغن‌ها می‌توانند فعالیت هورمون‌ها را در بدن مردان مختل کنند. مشخص نیست که آیا استفاده از این روغن‌ها برای دختران قبل از بلوغ بی خطر است یا خیر.

هنگامی که روغن درخت چای به صورت موضعی استفاده می‌شود، به طور ایده‌آل باید به شکل رقیق استفاده شود، زیرا استفاده‌ی مستقیم یا در غلظت‌های بالا می‌تواند به طور بالقوه باعث تحریک پوست شود.
احساس خنکی شبیه به منتول ایجاد می‌کند که می‌تواند باعث احساس سوزش در پوست شود.
اگر افراد تصمیم به استفاده از روغن به صورت “نظیر” دارند – یعنی بدون رقیق کردن آن – توصیه می‌شود بیش از سه قطره به طور مستقیم روی پوست استفاده نشود.
افرادی که از پوست مستعد آکنه رنج می‌برند، در صورت استفاده موضعی از روغن، گاهی اوقات ممکن است دچار خشکی، خارش، سوزش و قرمزی شوند. قبل از استفاده، آزمایش پوست توصیه می‌شود.

روغن درخت چای قابل خوردن نیست و در صورت مصرف داخلی می‌تواند سمی باشد. در نتیجه از مصرف خوراکی روغن درخت چای به شدت پرهیز کنید.

درکل، قبل از استفاده مطمئن شوید که حساسیت به روغن درخت چای نداشته باشید.

 

سخن پایانی

روغن درخت چای را می‌توان در محصولات پاک کننده‌ی خانگی مانند صابون‌های لباسشویی، صابون‌های دست، جلا دهنده‌ها، خوشبو کننده‌های هوا و دافع حشرات استفاده کرد.
همچنین در لوازم آرایشی، آروماتراپی و در لوازم نظافت منزل استفاده می‌شود و می‌تواند زخم‌ها را درمان کند، تسکین دهنده‌ی درد و احتقان باشد، حس آرامش را تقویت کند و سطوح را ضد عفونی کند.

 

روغن درخت چای را از کجا تهیه کنیم؟

برای اطمینان از کیفیت و اصالت روغن درخت چای ، حتماً آن را از فروشندگان معتبر تهیه کنید.
گروه دکاموند شیمی وارد کننده‌ی تخصصی روغن‌های گیاهی است.
برای خرید روغن درخت چای اصل و خالص و یا دریافت مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با کارشناسان فروش شرکت دکاموند شیمی تماس حاصل فرمایید و با خیالی آسوده خرید خود را انجام دهید.

 

سؤالات متداول

 

آیا روغن درخت چای مصرف خوراکی هم دارد؟

خیر. به شدت از خوردن این روغن پرهیز کنید.

روغن درخت چای چه بویی دارد؟

بویی شبیه به بوی رزماری دارد.

 

 

شورت لینک مطلب:

bit.ly tinyurl.com v.ht shorturl.com rebrand.ly
bit.do is.gd gg.gg b2n.ir cutt.ly

 

منابع:

newdirectionsaromatics

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

راه های ارتباطی با کارشناسان فروش

کارشناسان فروش:
کارشناس فروش 1 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

کارشناس فروش 2 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

کارشناس فروش 4 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

کارشناس فروش 3 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیغام در واتساپ:

راه های ارتباطی با کارشناسان فروش

کارشناس فروش 1 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

کارشناس فروش 2 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

کارشناس فروش 4 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

کارشناس فروش 3 - دکاموند شیمی

کارشناس فروش

شماره موبایل:

شماره تلفن:

پیام در واتساپ:

بیا ببین چه خبره اینجا

عضویت در خبرنامه هفتگی ما

مزایا عضویت :

  • جدید ترین مقالات و محصولات را در ایمیل خود به صورت هفتگی داشته باشید.
  • اخبار جشنواره و نمایشگاه های مربوطه را سریعتر از بقیه دریافت کنید.
  • مهم تر از همه فقط اینجا تخفیف محصولات را اعلام میکنیم
  • آخری هم با اجازه شما ماهی یک بار هم محصولاتمون را به شما معرفی کنیم ( قول میدیم مزاحم نشیم و دست پر هم بیایم )
خبرنامه دکاموند شیمی
دانلود فقط با یک کلیک

با کلیک بر روی دانلود و اشتراک ، شما در خبرنامه مشتریان دکاموند شیمی مشترک خواهید شد.