فهرست مطالب برای روغن بادام شیرین: کاربردی و شگفتانگیز
در واقع…
-
- بادام که به عنوان “پادشاه آجیلها” شناخته میشود، و روغنی که از آن به دست میآید، هر دو برای بهبود و تقویت عملکردهای شناختی شناخته شدهاند.
-
- اعتقاد بر این است که نام «بادام (almond) » ریشهشناسی مشابهی با کلمه «آمیگدال» دارد، بخشی از مغز که توانایی تصمیمگیری، توسعه خاطرات و پردازش احساسات را کنترل میکند. بنابراین گفته میشود که بادام این عملکردها را افزایش می دهد.
-
- روغن بادام دو نوع دارد: روغن بادام تلخ و روغن بادام شیرین .
-
- روغن بادام شیرین میتواند سوختگیهای سطحی پوست را التیام بخشد، تولید کلاژن را تقویت کند، پوست را هیدراته و انعطاف پذیر نگه داشته و از آن در برابر آسیبهای احتمالی ناشی از اشعهی ماوراء بنفش محافظت میکند.
- این روغن میتواند دردهای عضلانی را تسکین دهد، پوست را از سموم پاک کند و از رشد موهای ضخیم، نرم و سالم حمایت کند.
-
- روغن بادام شیرین بثورات پوستی و درد بدن را تسکین میدهد، احساس اضطراب و استرس را کاهش میدهد، گردش خون را تقویت میکند و مشکلات ناخوشایند رگهای واریسی و رگهای عنکبوتی را برطرف میکند.
تاریخچهی روغن بادام شیرین
اعتقاد بر این است که ریشهی نام “بادام”، از هر دو کلمهی فرانسوی “almande” و کلمهی یونانی “amydala” است. همچنین گفته میشود که کلمهی آمیگدال – بخشی از مغز که توانایی تصمیمگیری، توسعهی خاطرات و پردازش احساسات را کنترل میکند – نیز ریشه شناسی مشابهی دارد.
اکثر مردم بادام را به عنوان “پادشاه آجیلها ” میشناسند. همچنین گفته میشود که روغن حاصل از بادام، توانایی این قسمت از مغز را بهبود میبخشد.
منابع تاریخی نشان میدهند که بادام از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد نیز وجود داشته است. گفته میشود که بومی خاورمیانه بوده و در امتداد سواحل مدیترانه تا شمال آفریقا و جنوب اروپا پخش شده است.
بادام از خانوادهی میوههای هستهدار مانند آلو، گیلاس، هلو، شلیل و زردآلو است. به طور سنتی در شیرینیهایی مانند آب نبات، محصولات پخته شده و سایر دسرها، در غذاهای اصلی و در درمانهایی برای بیماریهای جسمی استفاده میشود.
بادام برای ایجاد جایگزینهای بدون لاکتوز یا وگان برای محصولات شیر و ایجاد آرد بدون گلوتن استفاده شده است که تضمین میکند آن محصولات برای افرادی که دارای رژیم غذایی متفاوتی هستند مناسب هستند.
یکی از محبوبترین استفادههای بادام، روغن آن است که هم برای سلامتی و هم برای کاربردهای آرایشی استفاده میشود.
روغن بادام دو نوع دارد: روغن بادام تلخ و روغن بادام شیرین .
گونهی تلخ از بادام، در گیاهی به نام Prunus dulcis var که گلهای صورتی دارد رشد میکند. این بادامها پهن و کوتاه هستند و دارای ترکیبی به نام آمیگدالین هستند.
هنگامی که بادام تلخ وحشی خرد، جویده یا پردازش میشود، آمیگدالین به مایع سمی که معمولاً به نام سیانید شناخته شده، تبدیل میشود.
بادامهایی که روی بیشتر درختان بادام وحشی رشد میکنند، حاوی مقادیر متفاوتی از آمیگدالین هستند، بنابراین، اگر خورده شوند، این بادامهای تلخ میتوانند عواقب کشندهای داشته باشند.
با این حال، روغن بادام تلخ، که به عنوان یک روغن ضروری در نظر گرفته میشود، خواص و فواید دارویی زیادی دارد و برای استفادهی خارجی ایمن میباشد.
یکی از باورهای علمی این است که گونههای بادام وحشی سمی هستند در حالی که بادامهای اهلی سمی نیستند، زیرا جهش ژنتیکی باعث عدم وجود آمیگدالین شده است.
اما روغن بادام شیرین تنها از بادامهای شیرین و خوراکی گیاهی به نام Prunus amygdalus var که گلهای سفید دارد، مشتق میشود.
روغنی که از این بادام به دست میآید، روغن حامل محسوب میشود و بیشتر در مراقبت از پوست و مو برای بهبود ظاهر، سلامت و بافت هر دو استفاده میشود.
بسیاری از فرهنگها و باورهای مذهبی به بادام احترام میگذارند. جایی در کتاب مقدس مسیحیان، انجیل ، به آن اشاره شده و به دلیل شکوفایی اولیهی آن، به عنوان نمادی از هوشیاری از آن یاد شده است.
فواید روغن بادام شیرین
ترکیبات شیمیایی اصلی روغن بادام شیرین عبارتند از: اسیدهای اولئیک (امگا ۹)، اسیدهای لینولئیک (امگا ۶)، اسید استئاریک و اسید پالمیتیک.
این اسیدها و درنتیجه روغن بادام شیرین، خواص مختلفی برای پوست و مو دارند و در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده میشوند.
این روغن به دلیل داشتن خواصی مثل آنتی اکسیدان، جوان کننده، نرم کننده و ضد التهاب و… در ساخت و تولید لوازم آرایشی کاربردهای فراوانی دارد.
همچنین از روغن بادام شیرین در پزشکی به عنوان یک عامل تسکین دهنده، برای تسکین بثورات پوستی که با التهاب، زبری، تحریک، درد و احساس سوزش مشخص میشود، استفاده میشود.
با کاهش احساس استرس و تورم، تقویت گردش خون و بهبود عملکردهای ذهنی، درد بدن از جمله سردرد را تسکین میدهد.
کشت و برداشت روغن بادام شیرین
اعتقاد بر این است که بادام ، به دلیل توانایی آن در رشد از دانه ، یکی از اولین میوههایی بوده که قابل تکثیر و پرورش شده است. بدان معنا که بدون کمک قلمه یا پیوند میتواند رشد کند.
درختان بادام بومی، که در مناطقی از جمله غرب پاکستان تا سراسر سوریه ، اسرائیل و ترکیه رشد میکنند، کوچک و با برگهای ریز هستند و تا ارتفاع ۱۰ متر رشد میکنند.
از آنجایی که ریشهی عمیقی دارند، زمانی که در انواع خاکهای شنی که عمیق، حاصلخیز و دارای زهکشی مناسب هستند کاشته میشوند، به خوبی رشد میکنند.
آنها نمیتوانند آب راکد، خاکهایی با سطح آب بالا یا خاکهای غرق آب را تحمل کنند.
درختان بادام برای رشد ایدهآل، تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل و مرطوب را که مشخصهی آب و هوای مدیترانهای با دمای بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد (۵۹ تا ۸۶ درجه فارنهایت) است، ترجیح میدهند.
درختان بادام با وجود تحمل خشکسالی باید آبیاری شوند. به دلیل نیاز به سطوح بالای نیتروژن و فسفر، در کودهای آلی و با استفاده از نیتروژن بهترین رشد را خواهند داشت. بادام مرغوب توسط درختان در خاکی با pH بین ۷.۰-۸.۵ تولید میشود.
شاخههای درخت بادام جوان، در ابتدا سبز هستند و هر جا که نور خورشید به آن بیشتر برسد، به رنگ ارغوانی در میآید و در سال دوم، خاکستری رنگ میشود.
گل بادام که رنگش از سفید تا صورتی کم رنگ است ، قبل از ظاهر شدن برگهای نوک تیز، تخم مرغی شکل و دندانهدار در بهار، دارای ۵ گلبرگ میباشد که به صورت منفرد یا جفت رشد میکنند. در سال سوم پس از کاشت، درختان بادام شروع به میوه دادن میکنند.
پتانسیل باروری کامل، ۵ یا ۶ سال پس از کاشت شروع میشود.
درختان بادام مانند اکثر درختان، یک دوره خواب را پشت سر میگذارند که در این زمان رشد جوانهها کم میشود تا از آسیب دیدن میوهها در ماههای سرد زمستان جلوگیری شود.
اگرچه جوانههای گل بادام برای ذخیره مواد مغذی برای محصول سال بعد نیاز به گذراندن دورهی خواب دارند، اما میتوانند تحت تأثیر سرمازدگی شدید قرار گیرند.
بین اواخر زمستان و اوایل بهار، شکوفههای بادام رشد میکنند و با کمک زنبورها آمادهی گردهافشانی میشوند. در بهار، گلهای بارور شده به آرامی بالغ میشوند که و در پوستهشان بادام موجود است.
لایهی بیرونی از نظر بافت سخت و چرمی میشود. در تابستان، پوسته بادام شروع به شکافتن میکند و بادام را در داخل آن آشکار میکند و به آنها اجازه میدهد تا با بالغ شدن خشک شوند و وزن اضافه کنند.
به طور معمول، هستهها حاوی یک دانه هستند، اگرچه گاهی اوقات ممکن است دو دانه در آنها وجود داشته باشد.
بین اواسط تابستان تا پاییز، هستهها به تدریج خشک و سفت میشوند و در این مرحله از رشد، به رنگ قهوهای درمیآیند.
ارتباط بین ساقه و درخت شروع به ضعیف شدن میکند و فصل برداشت آغاز میشود. کشاورزان از تکان دهندههای مکانیکی درخت برای تکاندن بادامها از درختانشان استفاده میکنند.
بادامها به مدت ۸ تا ۱۰ روز دیگر بر روی زمین باغ باقی میمانند و در این مدت هستهی آن در پوستههای خود خشک میشود. پس از ۱۰ روز، آنها را به صورت مکانیکی جمعآوری کرده و برای استفاده یا فروش آماده میکنند.
روغن بادام شیرین چگونه استخراج می شود؟
فرآیند بهینهی تولید روغن بادام شیرین ، شامل خشک کردن است که برای تولید روغن با کیفیت حیاتی میباشد. از این رو، بادام باید خشک شود تا رطوبت آن کاهش یابد.
این عمل با کاهش خطر رشد قارچهای ناشی از میوههای مرطوب در روغن، به ماندگاری طولانیتر محصول نهایی کمک میکند.
فرایند خشک کردن، با قرار دادن بادام در معرض نور خورشید به مدت حداکثر ۳ روز یا با قرار دادن آنها در معرض هوای گرم و حتی گاهی اوقات در فر، انجام میشود.
بادامها با پوستههایشان به غلتکهایی منتقل میشوند که در آن پوسته، سنگها و هر گونه زباله در فرآیندی به نام پوستهکردن، از مغز بادام جدا میشوند.
پوستهها نیز دور ریخته نمیشوند، بلکه به ترتیب برای بستر دام و برای تغذیهی گاوهای شیری استفاده خواهند شد.
در نهایت فرآیند استخراج روغن آغاز میشود. روغن بادام شیرین از دانهها/مغزهای رسیدهی میوههای بادام، با فرایند فشار سرد به دست میآید که با محافظت از آن در برابر گرما، کیفیت روغن را نیز حفظ میکند.
گاهی اوقات فرآیند استخراج نیاز به پودر کردن دانهها دارد.
پرس سرد شامل قرار دادن بادام بین دو صفحهی فلزی چرخان برای اعمال فشار مکانیکی است که باعث شکستن و آزاد شدن روغن آنها میشود.
روغن حاصل، تیرهتر از روغن تصفیه شده میباشد. روغن بادام شیرین فشردهی سرد همچنین دارای محتوای بیشتری از ترکیبات مفید مانند چربی های غیراشباع و همچنین خواص ارزشمندی مانند فعالیت ضد میکروبی است.
موارد منع مصرف و عوارض روغن بادام شیرین
افرادی که به آجیل درختی، بادام و هلو حساسیت دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلرژی به روغن بادام شیرین هستند و باید از مصرف آن خودداری کنند.
عوارض روغن بادام شیرین ممکن است شامل کهیر، تورم سینوسها و دهان و گلو، درد شکم، اسهال و استفراغ باشد.
در صورت بروز واکنش آلرژیک، مصرف فرآورده را قطع کنید و فوراً برای ارزیابی سلامت و اقدامات درمانی مناسب به پزشک مراجعه کنید.
افرادی که برای کاهش کلسترول یا درمان دیابت دارو مصرف میکنند، ممکن است تداخل دارویی را تجربه کنند.
برای جلوگیری از این عوارض جانبی، قبل از استفاده از روغن بادام شیرین ، با پزشک متخصص مشورت کنید.
سخن پایانی
روغن بادام شیرین به عنوان یکی از بهترین روغنهای ضروری موجود شناخته شده است و از محبوبیت زیادی در بین مردم برخوردار میباشد.
از کاربردهای روغن بادام شیرین ، میتوان به کاربرد آن در صنعت لوازم آرایشی و در ساخت و تهیهی انواع کرمها اشاره کرد.
همچنین به دلیل دارا بودن عوارض کمتر نسبت به محصولات شیمیایی ، روغن بادام شیرین ، در دستهی بهترین روغنهای ضروری برای استفادههای مختلف قرار میگیرد.
برای مطمئن بودن از کیفیت و اصالت روغن بادام شیرین ، حتماً سعی کنید آن را از شرکتهای معتبر تهیه کنید.
گروه دکاموند شیمی وارد کنندهی تخصصی انواع روغنهای طبیعی و ارگانیک میباشد.
برای خرید روغن بادام شیرین اصل و خالص و یا دریافت مشاوره رایگان ، با کارشناسان فروش شرکت دکاموند شیمی تماس حاصل فرمایید و با خیالی آسوده خرید خود را انجام دهید.
منابع: newdirectionsaromatics
.
.
.
روغن بادام شیرین
خواص روغن بادام شیرین
آیا روغن بادام شیرین تاریخ انقضا دارد
روغن بادام شیرین در بارداری
روغن بادام شیرین برای گرفتگی بینی نوزاد
روغن بادام شیرین خوراکی
روغن بادام شیرین برای کودک
روغن بادام شیرین و فشار خون
روغن بادام شیرین فواید
روغن بادام شیرین قبل از خواب
روغن بادام شیرین برای قلب
روغن بادام شیرین برای غذا
روغن بادام شیرین طبیعی
روغن بادام شیرین طب سنتی
روغن بادام شیرین طبع
روغن بادام شیرین طب اسلامی
خواص روغن بادام شیرین غیر خوراکی
روغن بادام شیرین غیر خوراکی
ویژگی های روغن بادام شیرین اصل
روغن بادام شیرین و خواص آن
روغن بادام شیرین ویکی پدیا
روغن بادام شیرین و سرفه
هلیله سیاه و روغن بادام شیرین
طریقه ی گرفتن روغن بادام شیرین
طرز تهیه ی روغن بادام شیرین
طریقه ی مصرف روغن بادام شیرین
درباره ی روغن بادام شیرین
فایده ی روغن بادام شیرین
روغن بادام شیرین واسه چی خوبه
روغن بادام شیرین برای گلو درد
روغن بادام شیرین گوش
روغن بادام شیرین برای گوش درد
روغن بادام شیرین برای گرفتگی بینی
روغن بادام شیرین نوزاد
روغن بادام شیرین ماساژ
روغن بادام شیرین موارد مصرف
روغن بادام شیرین ماسک
روغن بادام شیرین گرم است یا سرد
روغن بادام شیرین برای جرم گوش
روغن بادام شیرین برای جای سوختگی
روغن بادام شیرین باعث جوش میشود
روغن بادام شیرین برای ترک بارداری
روغن بادام شیرین چه خاصیتی دارد
چه موقع از روغن بادام شیرین استفاده کنیم
روغن بادام شیرین چ خاصیتی دارد
روغن بادام شیرین چ خواصی دارد
روغن بادام شیرین چگونه درست کنیم
روغن بادام شیرین چه فوایدی دارد
روغن بادام شیرین چاق کننده است
روغن بادام شیرین چه طبعی دارد
روغن بادام شیرین چه رنگی است
روغن بادام شیرین چیست
روغن بادام شیرین تبریزیان
روغن بادام شیرین تانسو
روغن بادام شیرین استفاده
روغن بادام شیرین ارگانیک
ماسک با روغن بادام شیرین
حساسیت به روغن بادام شیرین
روغن بادام شیرین اردو
روغن بادام شیرین آراوند
روغن بادام شیرین اصل
روغن بادام شیرین اوریفلیم
روغن بادام شیرین از کجا تهیه کنیم
روغن بادام شیرین اصل نی نی سایت
خواص ماساژ با روغن بادام شیرین
روغن بادام شیرین برای شقاق
روغن بادام شیرین برای سوختگی
روغن بادام شیرین برای شکم در بارداری
روغن بادام شیرین برای شپش
روغن بادام شیرین برای سینوزیت
روغن بادام شیرین برای سرفه
روغن بادام شیرین سرد است یا گرم
روغن بادام شیرین سینوهه
روغن بادام شیرین برای لاغری شکم
ضررهای روغن بادام شیرین
راه تشخیص روغن بادام شیرین اصل
روغن بادام شیرین خوراکی است
روغن بادام شیرین خوراکی برای چی خوبه
روغن بادام شیرین برای حنجره
روغن بادام شیرین خواص
روغن بادام شیرین در بینی
روغن بادام شیرین را چگونه مصرف کنیم
روغن بادام شیرین روی ملاج سر
روغن بادام شیرین را از کجا تهیه کنیم
روغن بادام شیرین در طب سنتی
روغن بادام شیرین داروکده
روغن بادام شیرین در گوش
در مورد روغن بادام شیرین
ایا روغن بادام شیرین برای واژن ضرر دارد
.