*****توجه : ممکن است در ترجمه مشکلاتی وجود داشته باشد *****
پرونده دولت ایالات متحده علیه گانگ چن، مدیر آزمایشگاه نانومهندسی انستیتوی فناوری ماساچوست (MIT) که یک سال پیش به دلیل عدم گزارش روابط و تأمین مالی دولت چین دستگیر شد، به هم خورد. در 20 ژانویه، دادستان های فدرال اتهامات علیه چن را کنار گذاشتند، زیرا موارد ادعایی نادیده انگاشتن چن در چارچوب روند بررسی کمک هزینه قابل اثبات نبود. راشل رولینز، وکیل دادگستری ایالات متحده گفت: «دفتر ما به این نتیجه رسیده است که دیگر نمیتوانیم بار اثبات خود را در محاکمه تحمل کنیم».
چن که در چین متولد شد و در سال 2000 شهروند ایالات متحده شد، حمایت قابل توجهی از همکاران و MIT داشته است. دانشگاه هزینه های قانونی او را پوشش داده است و اندکی پس از دستگیری او، بیش از 200 نفر از اعضای هیئت علمی دور او تجمع کردند و نامه ای سرگشاده به رئیس دانشگاه خود امضا کردند که در آن به دستگیری چن حمله کردند و اتهامات وزارت دادگستری علیه او را جدا کردند.
یوئل فینک، دانشمند مواد در MIT که نامه دانشگاه خود را در حمایت از چن سازماندهی کرد، گفت: «این روز بزرگی برای گنگ و خانوادهاش، روز بزرگی برای MIT است و امیدوارم روز بزرگی برای کشور باشد. “امیدوارم پیام در اینجا این باشد که این شکل مدرن مک کارتیسم هرگز نباید آغاز می شد – عمدتاً مردمی از یک قومیت خاص را هدف قرار می داد و ربطی به سرقت مالکیت معنوی توسط چین نداشت.”
فینک در مورد رد اتهامات علیه چن، گفت: “چاله های شکاف بزرگی که همکاران من در MIT همه از ابتدا در پرونده دیدند، ظاهراً این پرونده را انجام دادند – همه کار با عجله زیادی انجام شد و آنها انجام دادند. مرتکب چند اشتباه آشکار شد.
تحول چشمگیر در این پرونده تنها یک ماه پس از آن رخ می دهد که چارلز لیبر، رئیس سابق گروه شیمی دانشگاه هاروارد، به هر شش اتهام جنایی مربوط به دریافت میلیون ها دلار بودجه تحقیقاتی از چین محکوم شد. لیبر اکنون در انتظار صدور حکم است و با 26 سال زندان و جریمه 1.2 میلیون دلاری (900000 پوند) مواجه است.
در اوایل ماه جاری، کاخ سفید “راهنمای” جدیدی برای محققان آمریکایی صادر کرد تا همکاری علمی خود را با چین و سایر کشورهایی که متهم به جاسوسی هستند گزارش دهند. در 4 ژانویه، مشاور علمی پرزیدنت بایدن به آژانس های تحقیقاتی دستور داد تا در چهار ماه آینده درخواست های کمک هزینه قابل تعویض را توسعه دهند.
به گفته اریک لندر، مدیر سیاستگذاری دفتر علم و فناوری کاخ سفید، هدف این است که دولت ایالات متحده آنچه را که باید بداند به وضوح توصیف کند و محققان بتوانند اطلاعات مشابه را به روشی یکسان گزارش کنند، صرف نظر از اینکه کدام آژانس. که برای دریافت بودجه به آنها مراجعه می کنند.
لندر افزود: «به وضوح ارائه اطلاعات مورد نیاز، بار اداری جامعه تحقیقاتی را کاهش میدهد، و همچنین توسعهدهندگان نرمافزار را قادر میسازد تا ابزارهایی بسازند تا محققان بتوانند رزومههای دیجیتالی را جمعآوری کنند تا بتوانند به راحتی اطلاعات مربوطه را از آن صادر کنند.»
منبع : www.chemistryworld.com
2022-01-21 13:00:00