*****توجه : ممکن است در ترجمه مشکلاتی وجود داشته باشد *****
میکروارگانیسمی که قادر به تبدیل روغن به متان است توسط محققان در آلمان، چین و اسپانیا کشت شده است. ارگانیسم تک سلولی، آرکئون نامیده می شود Candidatus methanoliparum، نفت را به متان و دی اکسید کربن تجزیه می کند. بر خلاف سایر باستانهای کهن بر روی هیدروکربنهای با زنجیره کوتاه مانند اتان یا بوتان زندگی میکنند. متانولیپاریوم روغن سنگین و ترکیبات زنجیره بلند آن را ترجیح می دهد.
این میکروب برای اولین بار در سال 2019 در نشت نفت در اعماق دریا در خلیج مکزیک کشف شد. اما سلول های این مطالعه از میدان نفتی شنگلیکه یکی از بزرگترین میدان های نفتی چین است که در دلتای رودخانه زرد قرار دارد. با این حال، متانولیپاریا بر اساس تجزیه و تحلیل ژنتیکی در سراسر جهان وجود دارد.
گونتر وگنر، رهبر این مطالعه از موسسه میکروبیولوژی دریایی ماکس پلانک در بیانیهای توضیح داد: «متانولیپاریا نوعی موجود ترکیبی است که ویژگیهای تجزیهکننده نفت را با خواص متانوژن، یعنی تولیدکننده متان ترکیب میکند».
تیم تحقیقاتی بین المللی توانست برای اولین بار این میکروارگانیسم ها را در آزمایشگاه رشد دهد. معلوم می شود که متانولیپاریوم آلکان های با زنجیره بلند و همچنین سیکلوهگزان ها و بنزن ها با جایگزین های آلکیل طولانی تر از 13 اتم کربن را مصرف می کند در حالی که از اتان، اکتان و مواد آروماتیک با زنجیره های آلکیل کوتاه تر اجتناب می کند.
متانولیپاریومبه گفته وگنر، ترکیب ژنتیکی به این معنی است که طرحهای اولیه آنزیمهایی را که میتوانند هیدروکربنهای مختلف را فعال و تجزیه کنند و همچنین «کیت دنده کامل یک تولیدکننده متان» را حمل میکند. با این وجود، تمام هیدروکربن ها را تنها با یک آنزیم فعال می کند.
به گفته محققان، متانولیپاریا رشد یافته در آزمایشگاه می تواند برای بازیابی انرژی افزایش یافته میکروبی از مخازن نفتی تخلیه شده استفاده شود.
منبع : www.chemistryworld.com
2022-01-05 13:00:00