هیدروکسی اتیل سلولز (HEC)

  • کاربرد در صنایع آرایشی بهداشتی
  • افزایش غلظت فرمولاسیون کلی محلول, نفوذپذیری و ماندگاری بیشتر
  • در تولید شامپو و صابون

جهت استعلام قیمت از روش های زیر استفاده نمایید

تماس با شماره های:
 13144-7 950 031 .
    5020 142 0919 .

توضیحات

هیدروکسی اتیل سلولز (Hydroxyethylcellulose)

هیدروکسی اتیل سلولز یا تیلوز با فرمولاسیون شیمیایی CH2CH2OH,ماده ای بسیار پرکاربرد است که
در صنایع مختلف استفاده های فراوانی از آن می شود.
این ماده شیمیایی اواخر دهه 50 میلادی کشف شد

برای آشنایی با این ماده سفید رنگ متمایل به زرد,مثل همیشه با مجموعه دکاموند شیمی همراه باشید!

هیدروکسی اتیل سلولز (HEC)

  • هیدروکسی اتیل سلولز یا HEC یک پلیمر غیر یونی است که توانایی انحلال در آب را دارد.
  • این ماده شیمیایی بی رنگ,بدون مزه و بی بو بوده و گاهی در تولیدات تجاری آن به رنگ زرد نیز دیده می شود.
  • هیدروکسی اتیل سلولز طی فرآیندهای شیمیایی خاصی از سلولز به وجود آمده و جز مشتقات سلولز
  • محسوب می شود.
  • از این ماده شیمیایی عموما برای غلظت بخشی به مواد مختلفی که بر پایه آب تولید می شود استفاده می کنند.زیرا به سادگی در آب گرم و سرد حل می شود و محلول چسبناک و غلیظی را تولید می کند.
  • برای توضیح بیشتر جمله بالا می توانیم به استفاده از هیدروکسی اتیل سلولز در تهیه ملات های پودری سیمانی و گچی اشاره کنیم.

هیدروکسی اتیل سلولز چگونه تهیه می شود؟

شاید منتظر خواندن این جمله بودید که نحوه تولید این ماده شیمیایی را در آزمایشگاه توضیح دهیم اما

  • برعکس تصورات شما هیدروکسی اتیل سلولز یک نوع صمغ طبیعی است که در دیواره سلولی بعضی از گیاهان وجود دارد و عموما از نهال های کاج و صنوبر به دست می آید.
  • لازم به ذکر است که این نهال ها بیشتر در کشورهای ایالات متحده آمریکا,فرانسه,نروژ و کانادا پرورش داده می شود.

پس منتظر یافتن این صمغ در ایران نباشید.

نحوه انحلال در آب

  • در گام نخست این ماده شیمیایی را در آب می ریزند به طوری که تمام سطح آب را پوشش دهد.
  • در گام دوم با استفاده از مخلوط کن های صنعتی و یا به صورت دستی با قدرت و فشار آن را به هم می زنند.
  • این کار باید انقدر ادامه پیدا کند تا HEC به طور کامل در آب حل شود.
  • ممکن است در حین مخلوط کردن شاهد اختلاف ضخامت در لایه های مختلف آب باشید.این مورد تا حل شدن کامل ذرات در آب کاملا طبیعی است.
  • این ماده بسته به درجه بندی و گریدبندی های استاندارد خود در صنایع مختلف زمانی بین 4 تا 25 دقیقه می تواند به صورت محلول در آب باقی بماند.

هیدروکسی اتیل سلولز (HEC)

کاربرد هیدروکسی اتیل سلولز در صنایع مختلف

از این مایع بی رنگ اما پرکاربرد در بسیاری از صنایع استفاده می شود که ما به اختصار بخشی
از آن را توضیح می دهیم.

هیدروکسی اتیل سلولز در صنعت آرایشی بهداشتی

به جرئت می توان گفت بیشترین کاربرد این ماده شیمیایی در صنعت آرایشی بهداشتی بوده و از آن
استفاده گسترده ای می شود.

  • در این صنایع عموما از هیدروکسی اتیل سلولز گرید R استفاده می کنند.
  • این محلول شیمیایی پس از حل شدن در آب و استفاده آن در محصولات آرایشی و بهداشتی,علاوه بر افزایش غلظت فرمولاسیون کلی محلول,باعث نفوذپذیری و ماندگاری بیشتر محصول بر روی پوست می شود.
  • این محلول در تولید شامپو و صابون به عنوان افزایش دهنده خاصیت املوسیون کننده استفاده می شود.
  • از هیدروکسی اتیل سلولز در پمادها و کرم ها برای افزایش تاثیرپذیری آن بر روی پوست استفاده می شود.
  • این ماده در تمیزکننده های خانگی نیز کاربرد فراوانی دارد زیرا با افزایش غلظت و افزایش کف مولکول های خاک احاطه شده (کلوئید ذرات خاک) توان تمیزکنندگی آن به صورت چشم گیری افزایش پیدا می کند.

هیدروکسی اتیل سلولز در صنعت نقاشی

  • این محلول در تهیه خمیر رنگ های دسته لاتکس و PVA بسیار موثر بوده و باعث میشود هیچ گونه لکه ای در سطوح دیده نشود.

هیدروکسی اتیل سلولز در صنایع ساختمانی و حفاری های چاه های نفتی

  • این ماده شیمیایی باعث افزایش غلظت و کارایی سیمان و مشتقات مربوط به آن می شود.
  • در هنگام حفاری چاه نفت,استفاده از مقدار ثابتی از این ماده پرکاربرد باعث افزایش میزان انفجار و صدمه در حفاری های نفتی می شود.

کاربردهای متفرقه

  • شاید برایتان جالب باشد که از این ماده در ساخت جلوه های ویژه فیلم و اجرای مراسم های جادوگری استفاده زیادی می شود!
  • هیدروکسی اتیل سلولز یک آنتی باکتریال قوی در زمینه جلوگیری از کپک است.
  • یکی دیگر از کاربردهای عجیب این ماده که قطعا درباره آن بی خبر بودید نقش ملین بودن آن است!هیدروکسی اتیل سلولز مواد غذایی را در معده تجزیه کرده و به روند حضم غذا سرعت می بخشد.عملکرد روده را بهبود بخشیده و در درمان بیماری هایی نظیر یبوست نقش پررنگی را ایفا می کند.

هیدروکسی اتیل سلولز (HEC)

موارد ایمنی

با وجود فواید و کاربرد بسیار گسترده این ماده شیمیایی با ارزش باید موارد احتیاطی را رعایت کرده تا خدایی ناکرده دچار آسیب های جدی نشویم.این ماده نیز همانند سایر مواد شیمیایی عوارضی را می تواند ایجاد کند که به اختصار درباره آن صحبت می کنیم.

  • این ماده شیمیایی می تواند ریسک ابتلا به واکنش های آلرژیک بدن از جمله تورم زبان و یا خارش و سوزش پوست را ایجاد کند.
  • در مواردی ایجاد کهیر نیز گزارش شده است.
  • هیدروکسی اتیل سلولز می تواند باعث بیماری های تنفسی شود.
  • کسانی که دارای بیماری های نقص سیستم ایمنی نظیر ایدز و ام اس هستن باید از مصرف داروهایی که این ماده در تهیه آن استفاده شده خودداری کنند.

باز هم به پایان یک نقد و بررسی دیگر از مجموعه دکاموند شیمی رسیدیم.

فراموش نکنید مشاوران ما همواره برای خریدی مطمئن و متناسب با نیازتان یاری رسان شما خواهند بود.

شما هم اکنون میتوانید برای تهیه این روغن شگفت انگیز با بالاترین کیفیت و نازل ترین قیمت با بازرگانی دکاموند شیمی تماس بگیرید.

 

شورت لینک مطلب:

bit.ly tinyurl.com v.ht shorturl.com rebrand.ly
bit.do is.gd gg.gg b2n.ir plink.ir
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “هیدروکسی اتیل سلولز (HEC)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *